top of page
  • Forfatterens bildeIrene Nordlien

Den blå døra

Kontoret vårt ligger på Eikli i Hønefoss. I enden av et hus kledd med brun murstein og en blå inngangsdør. Skikkelig blå.


Nå som det endelig er lov å ta i mot besøk igjen, har vi gitt følgende veibeskrivelse til våre kunder: Kjør forbi Plantasjen, sving til venstre, så ser du et murhus. På enden ser du en blå dør. Der går du inn. Da finner de frem. For den blå døra er umulig å ikke finne.


Det er ikke det at den døra er så pen. For det er den ikke. Den vitner om å ha stått der i mange år, i all slags vær og den har tatt imot mange gjester i årens løp. Det er imidlertid det som skjer når du åpner den blå døra som er magisk. I alle fall for oss som jobber her. Målet vårt er også at det skal være like magisk for dere som kommer på besøk.


Når døra åpnes kommer det et pling. Så møtes du av en lang bratt trapp. Det er når du tar fatt på den trappa at det begynner å skje noe hos de som allerede har gått trappa tidligere på dagen. De ser på klokka tipper på hvem som kommer. Så hører de på skrittene og konkluderer tilslutt med at da var alle fem på plass i dag og.


Så hender det at døra plinger når vi spiser lunsj. Alle fem ser opp og man kan se at alle teller hoder rundt bordet. Hvem er det vi mangler? Ingen? Hvem kommer da?

Når du da er dette mennesket som tilslutt får klatret opp alle trinnene, vil du bli møtt av fem avventende, men smilende blikk. Med stor sannsynlighet vil du bli invitert på lunsj. Er det egentlig tilfeldig at våre kunder har en tendens til å komme på besøk sånn ca kl. 12.00? Vi velger å tro at det ikke er tilfeldig.


Innenfor den blå døra er det nemlig bare god stemning. Vi som jobber her har det gøy, og er rause og inkluderende mot hverandre. Vi passer på og gjør alt vi kan for at alle skal få en god dag, bare de kommer seg opp den bratte trappa. Vi har det fleksibelt. Så lenge man gjør jobben sin, spiller det ingen rolle når og hvor, men hvis du ikke kommer en dag, husk å legge det i kalenderen slik at de andre vet at det ikke har skjedd noe med deg på veien til den blå døra.


Det samme gjelder kundene våre. Vi passer på dem. Regnskapsjobben ligger i bunn, det er det som er oppdraget vårt. Der er vi gode. Det er det mange som er. På engasjement, omsorg og kvalitet skal vi være i toppen. Har du først kommet innenfor den blå døra skal du føle deg ivaretatt, trygg og respektert. Du skal få utført et godt stykke arbeid samtidig som du skal merke at vi heier på deg. Vi vil deg og din bedrift alt godt. Gjør du det bra, gjør vi det bra. Det er ikke lov å slippe noe dårlig arbeid ut av den blå døra.


Hos oss vet noen alt og alle litt om alle kundene. Kommer du innom, må du hilse på alle som er her. Er ikke "din" regnskapsfører der den dagen, kan du være trygg på at noen andre kan hjelpe deg. Vi er her for deg.


Hjertelig velkommen innenfor den blå døra, du vil aldri angre på at du gikk inn der.0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page