top of page
  • Forfatterens bildeRHR

Arbeidsgiver må innrapportere riktig pensjon

Å ikke rapportere korrekt i a-meldingen vil nå få direkte betydning for den enkeltes pensjon. Feilrapporterte eller manglende opplysninger kan bety at pensjonen beregnes på feil grunnlag, at pensjonen til den ansatte blir feil og at faktura til arbeidsgiver blir uriktig.

RHR sørger for at dette innrapporteres hver måned for våre kunder.


Fra 1. januar 2021 ble arbeidsgivere pliktig å oppgi i a-meldingen hvilken pensjonsinnretning de har avtale med. Pensjonsinnretning er den pensjonsleverandøren eller pensjonskassen det er inngått avtale om sparing med.


Pensjonsbransjen gis i løpet av 2021 tilgang til data rapportert av arbeidsgiver i a-meldingen. Informasjon oppgitt i a-meldingen vil bli brukt til å dele opplysninger om inntekt og arbeidsforhold fra Skatteetaten og NAV til pensjonsinnretningen virksomheten har avtale med.


Opplysningene vil brukes til ajourhold av pensjonssparing i henhold til OTP-lovens § 2, og innebærer at dagens dobbeltrapportering vil bortfalle for arbeidsgivere og gi bedre kvalitet på opplysningene.


Som arbeidsgiver bør du sette deg inn i pensjonsordningen og dine plikter, og legge til rette for at de ansatte også har god kunnskap.


Trenger dere rådgivning om pensjon, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg på vei!


Kilde: Regnskap Norge


0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page